Gheynig programma in 2021

De ‘Bach’ van de Beiaard
2021 is het jaar van ‘Matthias van den Gheyn’, een Vlaamse beiaardier en componist uit de 18e eeuw (1721-1775). Zijn muziek wordt nog altijd door beiaardiers van over de hele wereld gespeeld. Matthias van den Gheyn staat dan ook internationaal bekend als de ‘Bach van de beiaard’.

Gheynig Consort
In 2021 is het 300 jaar geleden dat hij werd geboren. Speciaal voor deze gelegenheid werd het ‘vanden Gheyn Consort’ samengesteld, bestaande uit de in Nijkerk woonachtige beiaardiers Wim Ruitenbeek, Boudewijn Zwart en zijn dochter Lydia Mussche-Zwart. Zij zijn het hele jaar door in te huren met een muzikaal programma rondom Matthias vanden Gheyn, waarbij carillon wordt gecombineerd met versterkte piano, gitaar en/of orgel.

Op Torenbeiaard of mobiel Bell Theater
Zo’n vanden Gheyn concert kan worden uitgevoerd op een plaatselijke torenbeiaard of op begane grond met ons mobiele concertcarillon.


Extra optie: familievoorstelling
Aanvullend kan een ‘Gheynige’ familievoorstelling worden geboekt waarin buikspreekster Lydia met haar pratende poppen jong en oud vertelt over de bijzondere geheimen van de ‘vanden Gheyn’ familie.
Neem contact op voor meer informatie!

Terug naar Home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *